alfirdawsfoods

Certificering

Onze producten hebben verschillende certificeringen. Hieronder vind u meer informatie over de betreffende certificeringen. Kijkt u altijd op de verpakking van margarine en halvarine in de supermarkt om te zien welke E-nummers erin zitten? Immers, emulgator E471 (mono-en diglyceriden) kan zo maar uit dierlijk vetzuur bestaan, zonder dat dat op de verpakking staat, dat is haram en die margarine en halvarine laat u dus liggen of koopt u misschien tóch, omdat u geen keus hebt. En van de Europese aroma’s in margarine en halvarine weet u dat daar vaak alcohol in zit.
Halal

halal keurmerkDat halal betrekking heeft op moslims is wel duidelijk, maar wat is het precies? Halal betekent in het Arabisch "rein" en is de islamitische term waarmee aangegeven wordt wat voor moslims is toegestaan. Het tegenovergestelde is "haram", dit staat voor onrein en wordt gebruikt om aan te geven wat verboden is.

Voor sommige producten is het duidelijk te zien dat ze halal of haram zijn, maar er zijn ook veel producten in de schappen te vinden waarvan je het helemaal niet weet. Om die reden zijn bepaalde producten haram die bereid zijn met bepaalde emulgatoren.
Healthy Choice

health keurmerkHet Healthy choice programma is ontwikkeld om de consument te helpen om gezonde keuzes te maken. De 'Healthy choice' stempel laat de consument weten, in een oogopslag, dat de margarine een gezonde keuze is binnen deze categorie voedingsmiddelen. Het voldoet aan specifieke productcriteria ontwikkeld door een onafhankelijke, internationale groep van wetenschappers. De productcriteria voor deze voedingsproducten worden beoordeeld op basis van de voedingssamenstelling.

De criteria zijn stevig verankerd op vier belangrijke principes:

  1. Op basis van wetenschappelijk bewijs.
  2. Van toepassing op alle voedingsmiddelen en dranken.
  3. Praktisch te implementeren.
  4. Wereldwijd toepassing.

Als reactie op een oproep uit de voedingsindustrie door de World Health Organization is het "Ik Kies Bewust-programma", zoals het in Nederland genoemd wordt, gericht op een actieve rol bij de aanpak van het groeiende probleem van de stijgende kosten door obesitas en voedingsgerelateerde ziekten over de hele wereld.
Copyrights: Al Firdaws Foods
Website: Art of Creations